thebrazilrainforest.blogg.se

Denna bloggen kommer handla om hur Brasiliens regnskog behandlas, om varför den skövlas och hur det förändrar miljön.

Nu är vi vid slutet

Kategori: Allmänt

Hej alla naturvänner.

Nu har vi kommit till slut punkten, det är snart dags för oss att åka hem igen. Det har varit en bra och lärorik tid här i Brasilien. I veckan har vi åkt runt i landet och intervjuat folk om vad de tycker om skövlingen. Det finns folk som tycker det är bra för att de vill ha mycket kött och det är förstås dem som inte tänker på naturen. Men majoriteten är att de vill ha en friskare natur, att djur ska ha ett fint hem och gott om frisk mat, soja bönorna är inte bra för någon så därför tycker vi att de ska försvinna.

 Om vi fick bli presidenter där för en dag så hade vi bestämt att giftet som sprutas ut över sojabönorna ska förbjudas och att man ska odla andra råvaror där det finns mark för det. Regnskogen tycker vi att den ska behållas som den är för att den ger ett bra klimat och den har så många olika intressanta arter. 

 Men om man slutar ge kossor sojabönor så förminskar korna och det finns så mycket av dem i världen så man kommer se en stor skillnad. Köttet bli mindre för att de växer inte lika mycket och blir stora, det påverkar köttälskare negativt för att köttpriset blir högre och då måste man betala mer, köttet blir mindre i affärer. Det kostar mer för att djuren växer inte och blir lika stora som förr och eftersom det är så pass många som vill ha kött så hade det tagit slut alldeles för snabbt, om man höjer priset så köper folk det inte lika ofta. Detta är då en fördel för vegetarianer för det blir inte en lika stor skillnad, men det som kan påverka negativt är att det kanske blir fler som köper vegetarisk mat, då höjs priset där med. 

 Jag Emilia är köttälskare och hade blivit ledsen och besviken. Det är klart man vi ha kött man har levt med att äta det i många år, men är man insatt i situationen så ser man det från en annan vinkel och då hade jag kunnat avstå från att äta så mycket. Bara man hade fått det någon gång i veckan, men mig hade det inte gjort något om man hade fått äta mer rotfrukter och grönsaker.

 Jag frågade Peter om vad han tyckte och han vill att världen ska äta lagom mycket kött, då frågade jag vad lagom var och det skulle vara 2-3 gånger i veckan. Flera har varit med på det, det hade blivit bättre eftersom så många som vi är i världen så hade det minskat med skövlingen tror vi.

 

Emilias egna lösningar:

Flera har varit med på det med att man hade kunnat äta kött 2-3 gånger i veckan, det hade blivit bättre eftersom så många som vi är i världen, så hade det minskat med skövlingen tror vi. De som bestämmer var vi ska skövla och de som gör det är så pengar beroende så att det måste tjäna pengar hela tiden. Nu när det är fler länder som blivit rikare som t.ex Kina och Indien så vill de också ha mer och mer kött, så dem köper in och då blir det så att man skövlar mer. Folket som köper kött tänker inte på regnskogen, hur mycket som förstörs, men hade de gjort det så kanske det hade kunnat förminska. Om man bara övertalat några i världen att minska köttätningen så hade nog flera hoppat på det tåget.

Vi vill inte att folket ska bli vegetarianer om det inte vill, för att även man är vegetarian så behöver man fortfarande proteinerna som finns i kött. De som förlorar sina jobb får antagligen börja odla igen, på egen mark. På så sätt tjänar man in pengar lite smått och efter ett tag så kanske man kan starta en egen industri. 

Kvinnor får ta det som krävs eller starta något eget. Men här om dagen så läste jag en artikel om mikrolån och det kan man ta, där får man 100 kr. Det är för de ska kunna öppna upp något litet och köpa in billiga saker och sälja det lite dyrare och då när de sålt det en aning dyrare så ger kvinnorna tillbaka pengarna och behåller det som blir över. Det företaget som ger ut mikrolån ger bara ut pengar till kvinnor för att de litar på dem än vad det gör på män. Det tror att män tänker på ett annorlunda sätt än vad kvinnor gör, för att de kanske tänker att man kan göra av pengarna på spel eller andra, de tänker att  kvinnor är mer tillför att ta hand om hushållet. Det man kan göra är att gå långsamt framåt och hoppas på det bästa, ibland kan man ta ett stort steg till nått bra, men man behöver även hålla i pengarna, så att man använder dem till något miljö vänligt och positiva saker.

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: